Ediția 2014

Ediția din anul 2014 a Galei Profesorului Bologna a fost organizată la București de către Sindicatul Studenților din Facultatea de Cibernetică, Statistică și Informatică Economică (SiSC) și Asociația Studenților în Contabilitate și Informatică de Gestiune (ASCIG), organizații membre ale Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR).

Prima etapă a proiectului (17 februarie – 23 martie) a constat în perioada de nominalizare a Profesorilor Bologna, perioadă în care orice student a putut să își nominalizeze profesorul preferat, profesorul care îl inspiră și care i-a marcat perioada studenției.

În weekendul 28 februarie – 2 martie, aproximativ 100 de studenți au participat la atelierele de formare ale studenților evaluatori care au avut loc, în paralel, la București, Iași, Cluj-Napoca și Timișoara. În cadrul acestor ateliere, participanții au învățat mai multe despre metodologia de evaluare a profesorilor nominalizați și au asimilat caracteristicile profilului Profesorului Bologna, urmând ca cei mai buni dintre ei să participe ulterior la evaluarea cadrelor didactice care au fost nominalizate de către studenți.

Din 10 martie până în 4 aprilie, studenții evaluatori au participat la evaluări incognito ale profesorilor nominalizați, documentându-se despre activitatea acestora, participând la cursuri, luând interviuri studenților și, ulterior dezvăluirii identității lor, discutând cu profesorii nominalizați. Metodologia de evaluare a fost una complexă, deoarece s-a vrut să se asigure că profesorii premiați sunt întradevăr acei profesori care îndeplinesc caracteristicile profilului Profesorului Bologna promovate prin intermediul acestui proiect.

După perioada de evaluare, profesorii care s-au încadrat în profilul căutat au fost invitați la gala de premiere a Profesorilor Bologna care a avut loc în 9-12 mai. În cadrul galei, Profesorii Bologna premiați, alături de studenți din întreaga țară, au participat de asemenea la ateliere de lucru în care au dezbătut aspecte legate de importanța învățământului centrat pe student pentru sistemul de învățământ superior românesc.

Comunitatea Profilor Tari s-a îmbogățit atunci cu încă 107 profesori premiați, din cei peste 700 nominalizați de către studenți din întreaga țară. Aplauze, zâmbete, admirație și respect, au fost doar câteva dintre premiile pe care idolii unor genereații, modelele inspiraționale care ne fac studenția mai frumoasă, le-au primit în semn de recunoștință pentru pasiunea și dedicarea de care dau dovadă când pășesc la fiecare oră de curs, când ne vorbesc cu inima și ne îndrumă asemeni unor părinți protectori. Acești veritabili Profesori Bologna ne-au arătat cu adevărat ce înseamnă să fii dascăl în România de astăzi, ne-au vorbit cu modestie și ne-au dat speranță că sistemul educațional și învățământul superior românesc poate crește prin urmărirea idealurilor noastre și prin implicarea constantă!

Un Prof Tare nu are nevoie de publicitate. TU îl știi deja!